![]() |
|
|
#16 | |
|
Član foruma
Datum pristupanja: Aug 2009
![]() |
Citat:
Salu na stranu.. Ja mislim da do rata nece doci, jer nas narod se je borio od pocetka devedestih godina, i zasto taj sav trud da propadne zbog nekog pajkana kojem ne pase nesto, tj taj pajkan ako zeli rat, neka se ide sam borit. Krv moje famelije ako Bog da, nece se nikad vise prolit zbog takvih pajkana nit slicno! A tako i garantujem i za ostale, bolje imat nesto dragocjeno nego to izgubit zauvijek. Malo promislite ![]()
aber es wird euch nie gelingen uns alle aufzuhalten... Hast du dich jemals gefragt was ihn steuert, welche Kräfte ihn geformt haben, was ihn zu dem gemacht hat, was er jetzt ist? Ich bin ein Hacker, komm in meine Welt... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Mlađi član foruma
Datum pristupanja: Feb 2010
![]() |
Mislim da ukupna situacija kod nas kao i u širem okruženju vodi u neku vrstu rata vjerovatno revolucionarnog, naime dovoljna je ozbiljnija iskra da široke mase pohrle u borbu za ostvarivanje minimalnih građanskih prava kao što su pravo na rad,život,slobodu,školovanje,liječenje,vodu,odnosn o minimum za koliko toliko normalan život.Trenutno širokim masama su osnovna prava uskraćena pa postoji velika vjerovatnost da u nemogućnosti da ta prava ostvare drugim sredstvima pribjegnu naposljetku i uz pomoć sile koja će dovesti do neke vrste revolucionarnog rata.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Član foruma
Datum pristupanja: Jul 2009
![]() |
moguće je to što kažeš jer je vanga rekla da će do rata doći nakon antentata na jednog od četiri predsjednika u jednoj maloj državi u SVJETU (gdje je to???) pretražite malo vangina proročanstva , ja se iskreno nadam da do rata neće doći jer nisam od tipova koima smeta šta je ko i odakle je ko , meni samo smeta 60 minuta koji u svakoj epizodi bljuvaju na svakoga , i iz federacije i iz rs i mislim da tako huškaju i jednu i drugu stranu ,
volio bi da takvih emisija nema , oni se prave face ako kažu da je neko nešto uradio što se već zna , ali da oni barem pohvale nekoga kako se bori protiv korupcije ali ne oni jedno te isto što smo svi već čuli i znamo , još jednom kažem nesviđaju mi se ta huškanja naroda |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Mlađi član foruma
Datum pristupanja: Feb 2010
![]() |
Što se tiče smoga rata u BiH nebi trebalo doći, vjerovatno su dosad shvatili oni koji bi ratovali BiH da je isplatnije i brže ostvariti ciljeve ako puste Bošnjačkim političarima da vladaju Bošnjacima i samim tim Bošnjake unište(istrijebe),rasele i pretvore u moderne robove koji će nakraju biti zadovoljniji da robuju drugima nego svojim političarima (čak kad se oni i promjene i kažu nismo mi oni koji su vas doveli u ovakvo stanje oni će znati da su po naravi i pameti isti kao prošli Bošnjački političari).
Od stanovnika koji su živjeli u Jugoslaviji danas najlošije uslove za život imaju stanovnici u Federaciji BiH a sve zahvaljujući svojim političarima FBiH koji su sebični pohlepni i uglavnom meznaju dugoročno planirati. Što bi ratovali za uništenje bošnjačkog naroda ako imaju ovakve političare koji ih svakako vode u propast što se može zakljućiti po prošlih petnest godina mira gdje su svojim vladanjem konstantno nanosili štetu cjelokupnoj domaćoj populaciji stanovništva. Usporedimo kretanje prosječne plate u Republici Srpskoj i FBiH od kraja rata na ovamo iako je FBiH dobila mnogo više međunarodne pomoći i imala bolje uslove za razvoj. Ali sve ovo izneseno moglo se je i očekivati od takve politike koja je izbjeglicama iz Republike Srbske koji su naselili u FBiH naplaćivala komunalije za izgradnju kuća dok su izbjeglice u Republici Srpskoj dobivale besplatno zemljište i građevinski materijal za izgradnju kuća a komunalije nitko nije ni spominjao da bi trebali plati. Ako se uzme u obzir da su još političari u RSu rizikovali dajući tuđu zemlju pa jednog dana mogu i u zatvor ako bude zakona a zemlju nisu otuđili za lični interes (znači žrtvovali su se za svoj narod), dok naši političari ako bi nešto radili sa tuđom imovinom (zemljom) sve bi iskoristili za lični interes. Svi dosadašnji potezi političara u FBiH imali su za posljedicu njihov lični interes a samim tim štetu većini stanovništva i samoj državi a uništenje države može najviše uzrokovati ovakvo nedolično ponašanje političara. Ja nerazumijem zašto se političari iz RS bore za odvajanje kad vide da nemaju konkurenciju u dobrom vođenju politike oni baš trebaju tražiti da se izabiru političari u cijeloj BiH koji imaju rezultate,programe i koji mogu ispuniti obećanja na osnovu dosadašnjih rezultata a narod će brzo zaboraviti nacionalizam i izabrati one koji će donijeti bolju budućnost svima. Zato političari iz RS tražite jedinstven prostor sa jedinstvenim glasačkim tijelom i vjerujte pobjeđivaćete veoma dugo,nanesena šteta još dugo neće biti zaboravljena da bi mogli izgubiti a pred svake izbore dobro podsjetite na ovih petnest posleratnih godina. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Mlađi član foruma
Datum pristupanja: Feb 2009
![]() |
nije tesko zakljuciti da rata nece biti. Kao sto je to hornserali rekao sami cemo sebe unistiti. Niko nece drzavu u kojoj je vlast po njihovom. Znaci nekaka demokratija, kapitalizam itd. Ali stanje trenutno kako nam je normalno ocajno ali mi i dalje sutimo i trpimo. Tj nece biti rata ali moguce je za smjenu vlasti na baarbarski nacin. Jer dosta je sutnje trpnje.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Mlađi član foruma
|
nezz bas-- mozda se zarati .. mozda bi se jedino tako zaustavio ovaj fasizam i nacionalizam koji i danas postoji ... srbi mrze albance ,srbi mrze bosance ,bosanci mrze rome, hrvati mrze i srbe i bosance , ma svega ima tu .. mozda bi se samo ratom to zaustavilo svako svoju drzavu .. najvise bi volio da oni nama vrate nasu Republiku Bosnu i Hercegovinu .. pa nek onda rade sta hoce.. ovak nikad necemo u EU . .
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Datum pristupanja: Dec 2009
![]() |
Citat:
"Vasu" Republiku BiH nikad necete dobit( Valjda je jasno zašto? Jer nije vaša), mozete jedino dobit odcjepljenje Balistana 24% i idite u EU kad vam volja, al ne primaju tamo svakoga ![]() Budući da Talentovana na ovom forumu zvući kao najveći lumen nek ti ona pojasni, prvo mora vidjet malo dalje od nosa, a ne lupat gluposti što je apsurdno za jednog moderatora. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Mlađi član foruma
Datum pristupanja: Aug 2010
![]() |
Ljudi , za rat neznam, ovo oko Kosova je baš , zašto je uopšte bila Kosovska bitka a sada uzeše Kosovo tek tako
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() |
Ne može biti rata i da hoćemo.Da su 1992. god. bile kamate na kredite 20 posto,ni tada ne bi bilo rata...
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Mlađi član foruma
![]() |
Što se mene tiče ne bih želio, ali zaista, za Kosovo ako neće vratiti milom hoće silom, jel ima neki forum iz našše zemlje, da ima preko 10 000 članova???
|
|
|
|