![]() |
|
|
#91 |
|
Datum pristupanja: May 2009
![]() |
Evo na primjer ja ,, ja ne mrzim nikoga iz dijaspore pa eto ako mozes i ako znas onda mi pomozi da nadjem posao u dijaspori....po struci sam medicinski tehnicar sa licencom 4 jezika poznajem i rad na racunaru pol. vozacki ispit B kateg..Radio bi i u starackim domovima...
ako nesto cujes javi ![]() |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Administrator
Datum pristupanja: Mar 2006
![]() |
Citat:
Što se tiče odnosa i mišljenja prema ljudima iz dijaspore, mislim da je sve za očekivati ali ne i opravdano, ali ja ću ti postaviti jedno pitanje na koje ne moraš uopšte ovdje javno odgovarati, nego samo pokušaj sebi dati odgovor, a pitanje glasi: šta bi bilo ako bi ja zamjenila mjesto, moje mjesto obitavanja sa nekim na Balkanu, na primjer da zamjenim mjesto sa nekim iz npr. Lješeva?
|
|
|
|
#93 | |
|
Administrator
Datum pristupanja: Dec 2007
![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Administrator
![]() |
Citat:
Očito je da nisi izvukla poentu iz mog retoričkog pitanju, a koliko vidim da ti baš ni bosanski ne ide baš sjajno, ovo sve govorim u najboljoj namjeri, jer ako želiš da "voliš" svoju zemlju, pa valjda je red prvo savladati maternji jezik, kakve li ironije. a tvoje mišljenje, pa naravno da je bitno, zato smo tu da uskladimo stavove, ako ne bar da ih iznesemo.
|
|
|
|
#95 | |
|
Administrator
![]() |
Citat:
Ma u ostalom šta te briga, ti sad živiš u ŠveCkoj ![]()
|
|
|
|
#96 |
|
Administrator
Datum pristupanja: Dec 2007
![]() |
@ Aida: Jadno.
@ maid: zar se vrijedi raspravljati sa ljudima koji ni identitet nemaju ? |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Administrator
![]() |
Citat:
|
|
|
|
#98 |
|
Član foruma
Datum pristupanja: Aug 2009
![]() |
Inace zivim izvan Bosne, zivim u zemlji u kojoj je standard "zasad" veoma dobar. Posla se ima, ako nisi lijen, tako je i u Bosni! Pravog majstora posao nadje uvijek! Istina je da se radi od jutra do mraka, ali place su veoma velike, i standard zivljena veoma visok, to jest, sve je skupo i slicno. Ja kad odem za Bosnu, izbjegavam izlaske u diskoteke u kojima se narodna muzika pusta, jer ja jednostavno ne slusam narodnu muziku, cak i kad sam prije u bosni zivio, furao sam stranu muziku tipa: hiphop & rock. Ipak mi nije to jedini razlog sto rijetko izlazim kad sam u Bosni, jer inace sam ja miran lik, koji voli chillat uz dobru vutru na kakvoj livadi pod hladom :P
Sto se tice hvalenja... Nisam bas takvog tipa, nekad kad me kakva cura pita odakle sam, kazem joj da sam iz nekog sela i slicno, znaci nije mi cilj hvalit se pred tom osobom, samo da bi stekao bolji utijecaj i slicno.. Druzim se sa svima, postujem sviju, nemam nista protiv srba, hrvata ili bosanaca, zivim za sebe i gledam svoj mir. Mada ima mali milion likova i cura, koji se foliraju kad su u Bosni na odmoru, recimo znam izaci sa kolegom u grad, i sretnem par cura, ocigledno da setaju ^^, pa onda pricaju na stranom jeziku, umijesto da pricaju na nasem, nekako mi to skroz gadno zvuci i pravo znas da se folira.. ![]()
aber es wird euch nie gelingen uns alle aufzuhalten... Hast du dich jemals gefragt was ihn steuert, welche Kräfte ihn geformt haben, was ihn zu dem gemacht hat, was er jetzt ist? Ich bin ein Hacker, komm in meine Welt... |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Član foruma
Datum pristupanja: Sep 2009
![]() |
Citat:
ima nas dobrih/losih/olosa pravog isto kao u BiH ili bilo kojoj zemlji mozda problem nije u nama ''strancima'' mozda ocekujete puno od nas tacno je promjenili smo se puno ali zivot je takav nisu ni oni koje sam ostavio dole isti kao sto su bili zivot tece stari se mijenjamo se svi pa cak i vi licno se ne foliram mozda se to nekom cini tu po zapadu ljudi nauce brzo da budu rezervisani i hladni mozda zbog toga mislite da vas gledamo ''odozgo'' |
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
4m1n1str4t0r
![]() |
hehe, da dijaspora jeste ufurana, misle da su neko i nesta, sreo sam jedne dok sam bio na odmoru, sjedi, pushi cigaru, njemachke tablice, dijete retardirano buba njemacki! a ona bulji i gleda me kao da sam joj pola familije pokokao
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Datum pristupanja: Feb 2010
![]() |
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Datum pristupanja: Feb 2010
![]() |
mene zanima spadam li ja u kategoriju dijaporaca jer sam rođen u zagrebu?
ne razumijem to djeljenje na dijasporce i domace.sve je to bosanska raja ili je stvarno rat promjenio dosta toga u ljudima. problem je sto se u bosni tesko(ali nije ni drugdje bas sjajno) zivi nema posla male su place ekonomija je kao i drustvo u banani. ljudi su nervozni jer nemaju perspketive a onda dolazi ljeto i dolazi ekipa iz europe ne zelim pisati o drugima da se ne uvrijedi nitko ali cu pisati o svojoj rodbini oni su otisli u svedsku bratici su mi oduvjek bili malo glupi pa kad se spoji glupost i bahatost dobijes najgoru mogucu kombinaciju stvarno ih ne mogu smisliti.izgubio sam svaki kontakt sa njima i ne zelim vise cuti za njih.samo neki konflikti sa njima,preseravanje mi u svedskoj ovako,svedi ovo,svedi ono. on ni ne kuzi da ja bolje zivim od njega,da sam za sat i 20 minuta u bosni da vozim isti auto kao i on,da sam za dva sata na najlijepsem moru u europi da mogu jos i sad otici sa ekipom van u disko potrositi 100 eura za nas 10 i ruziti cjelu noc, da si mi tu ne placamo sami sebi cugu.da nemam curu iz bosne koja se udala za njega da dobije papire i sad joj placa alimentaciju.da ce moje djete imati muslimansko ime a ne kao njegova djeca jer se srami sto je musliman ovo sto sam napisao odnosi se na moju familiju i ne bi se trebao nitko uvrijediti osim tebe MAJMUNCINO ako si se prepoznao ali sumnjam da je jer je (citiram) onaj,onaj intarnet za pedere |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Član foruma
![]() |
re: sado-mazo
Takvih ''rodjaka'' imamo svi mi ,nemoraju ni biti na zapadu da ih covjek mrzi , imam puno tih ''zapadnjaka''sa kojima danas uopste ne kontaktiram niti mi trebaju .Medjutim ova cijela tema ovdje mi nekako lici na mrznju prema svome covjeku koji se sticajem okolnosti nasao negdje van Bosne u tudjoj zemlji pa danas kad se vrati u posjetu i ta Bosna mu je tudja zemlja.Na zapadu ga mrze sto je stranac tu ga mrze jer se covjek ''folira'',trebamo mi koji smo vani da ostavimo svoja auta u Hrvatskoj i da rentujemo Yuga/Ficeka da bi nas ''nasi'' prihvatili kao svoje.Pojedini tu iznose raznorazne glupost kao " ispalio se van u ratu izdajnik pa se danas sepuri'' da bi potkrijepili svoje suplje price o tome sto neki jaran/raja/friend ga danas ocima nemoze vidjeti .Cijeli sam rat proveo u BiH da bi izasao na lijecenje zbog rana zadobivenih u odbrani Bosne i danas ce tu da me nekakav balavac koji se majci u dimijama sakrivao nazivati izdajnikom...smijesno i zalosno u isto vrijeme.Odite malo van Bosne zaradite koji Euro/Funtu/Krunu na ''Evropski nacin'' pa se sepurite i vi ,nebrani vam niko.Najlakse je u Bosni sjedit cekati da vam neko posalje i telaliti o tome kako netko ko nije obavezan da to ucini vam nije platio pice ili rekao zdravo ili slicnu glupost.oni na koje se ovo odnosi ce se prepoznati lako u mojim rijecima ostalima vozdra ![]() |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Datum pristupanja: Mar 2010
![]() |
Citat:
samo treba biti realan , novac kvari mnoge ljude pa tako i te nase bosance koji imaju malo vise od nas ovdje. A ima takvih puno i ovdje medju nama. A kad kazem realan, mnoge ne volimo jer nam "kradu" zene-one najljepse ![]()
|
|
|